* ANTARKTIKOS MAGAZINE

 

Ik ben enorm blij dat mijn werk is geselecteerd om deel uit te maken van deze prachtige en inspirerende publicatie van kunstenaar Esther Kokmeijer.

 

'ANTARKTIKOS #2 Licht en Schaduw, een tijdschrift  dat Kunst en Wetenschap samenbrengt en geheel gewijd is aan Antarctica. Als je interesse hebt, kan je het via Antarktikos bestellen.

* SALON 23 in Arti et Amicitae, Amsterdam

 

Ik ben heel blij dat ik toegelaten ben als lid van Arti et Amicitae (Amsterdam). De officiële presentatie komt volgende jaar, maar nu mag ik al een tekening exposeren bij de ledententoonstelling SALON 2023. 

 

Vanaf 2 t/m 23 december

Dinsdag t/m zondag 12-18 uur

Avondopenstelling: elke donderdag en vrijdag tot 22:00 uur


* Expositie DUISTER in Museum Kranenburgh, Bergen-NH

 

Vanaf 5 November t/m 7 Januari zijn er twee van mijn tekeningen te zien in museum Kranenburgh bij de KunstenaarsCentrumBergen expositie DUISTER 

 


* HOW SMALL YOU CAN GO in kunstruimte RUIS, Nijmegen

 

Blij dat mijn kleine tekening (10x8cm, het was een mooie uitdaging!) geselecteerd is voor de zomerexpositie 'How small you can go' georganiseerd door de Tyni Art Gallery in samenwerking met kunstruimte RUIS in Nijmegen.


* Deze twee tekeningen zijn opgenomen in de collectie van KUNSTUITLEEN ALKMAAR!


* CLIMATE ART COLLECTION Association (CAC)

 

Erg blij dat mijn tekening 'Life is a cooperative process'is geselecteerd door Climate Art Collection om deel uit te maken van haar kunstcollectie. CAC is een in Berlijn gevestigde vereniging die klimaat- en natuurgerelateerde kunstwerken publiceert en beheert.

 

 

Seventy percent of the Earth's surface, its 'skin', is water. Ocean ecosystems are threatened by climate change. 'Life is a cooperative process' zooms in on microscopic organisms of the sea, the phytoplankton. Within the phytoplankton, diatoms are a very important group that we could consider "the lungs of the Earth". These play a crucial role in limiting global warming. They bind carbon from the atmosphere and produce more than half of all oxygen on the planet. Although we cannot see them, we depend on these organisms. They are -just like us- part of the same ecosystem Earth, in which cooperation and not competition is the basis of life. Their beauty, importance for life on Earth and their suffering due to climate change were the inspiration for this drawing.

 

* ARTISTS OF THE MONTH, ART FROM HEART

 

Superblij één van de vier winnars te zijn! ART from HEART is een non-profit, in Londen gevestigde kunstorganisatie die tentoonstellingen en evenementen met sociaal-culturele doeleinden organiseert. Het werd mede opgericht door kunstenaars om te pleiten voor vrouwen en milieukwesties en om het publiek te betrekken door middel van ARTivisme. 

* Tekenkabinet XI

 

Het Tekenkabinet (initiatief van Manja van der Storm) presenteert tekeningen van 111 kunstenaars! En ik ben één van de deelnemers. Dit jaar zijn er twee tentoonstellingen:

 

- Projectruimte BMB, Amsterdam. Vanaf 18 Maart t/m 30 April

- Galerie Art Singel 100, Amsterdam. Juli

 

Vanaf 18 Maart zijn ook online alle tekeningen te zien en te koop: www.tekenkabinet.nl

 

* VIRTUAL EXPOSITIE bij PUNCH!

* WIRWAR, expositie in Grafisch Atelier Alkmaar (GAA)

 

WirWar, expositie in het GAA ter ere van Rolluf van Laar. Blij dat twee van mijn grafische werken daar deel van uitmaken! Van 20 januari t/m 28 februari


* DE TOEKOMST IS NU, expositie in MUSEUM KRANENBURGH,Bergen NH

 

De herfst klopt aan de deur met een mooie expositie, waarin ik een grote tekening laat zien. Kunstenaarscentrumbergen - KCB viert zijn 75 jaar bestaan met een jubileumtentoonstelling in het Museum Kranenburgh: “De toekomst is NU”. 

 

Vanaf 2 t/m 30 Oktober geeft Museum Kranenburgh de vloer aan KunstenaarsCentrumBergen.

 

Mijn tekening 'Life is a cooperative process' zoomt in op microscopisch kleine organismen van de zee, het fytoplankton. Ze spelen een cruciale rol in het beperken van de opwarming van de aarde. Ze binden koolstof uit de atmosfeer en produce

ren meer dan de helft van alle zuurstof op de planeet. Hoewel we ze niet kunnen zien, zijn we afhankelijk van deze organismen. Ze zijn - net als wij - onderdeel van hetzelfde ecosysteem Aarde , waarin samenwerking de basis van het leven is. De toekomst is NU om deze verbondenheid en samenwerking te erkennen!

 

 


LIMBURG BIËNNALE #2, MARRES Huis voor Hedendaagse Cultuur, Maastricht

 

Afgelopen zondag was de opening van de Limburg Biënnale #2 in Marres. Erg blij dat ik deel kan nemen aan dit fantastische evenement! Mijn twee geselecteerde tekeningen hangen in de kamers die zijn samengesteld door Fransje Killaars & Roy Villevoye en Afra Eisma.

 

De Limburg Biennale#2 is te bezoeken van 28 Juni t/m 14 Augustus.

 


* KUNSTHAL 45 Kunstvierdaagse 

 

Vanaf 23 t/m 26 Juni

 

Ik maak een muurtekening met als titel Waterverhuizers, geïnspireerd door de schoonheid van de waterwereld. Mijn zorgen over onze omgang met de aarde is de basis van mijn werk. Het ont-dekken van de schoonheid van onze planeet door middel van kunst, geeft hoop en energie om naar een betere toekomst te kijken. Een korte AiR samen met Roosmarijn Schoonewelle, Cathelijn van Goor en Julia Kaiser, iedereen zal aan een eigen project werken.

Op zondag 26 Juni zal een presentatie van onze werken plaats vinden van 13:00-15:00

 

Waterverhuizers, mijn muurtekening van 5,5x3m is af! 

* Tekenkabinet X - 2e Lustrum

 

Vanaf 1 Juni t/m 31 Juli

 

Dit jaar viert het Tekenkabinet zijn 2e lustrum met tekeningen van 101 kunstenaars! Een mooie expositie om te bezoeken, deze twee tekeningen van mij zijn ook te zien en te koop. Ook online: www.tekenkabinet.nl

 

Galerie Art Singel 100, AMSTERDAM.


BEING ON PAPER, Van der Helstplein-Amsterdam

 

Tot 10 juni zijn mijn tekeningen dag en nacht te zien in de etalages van Cleerdin&Hamer advocaten in Amsterdam Zuid. 

* ARTIST OF THE WEEK, Oddball Space (VK) Interview

 

Ik werd geïnterviewd door Oddball Space, een (online) ruimte om o.a. kunst te delen en te bespreken. Ze hebben me geïnterviewd over mijn creatieve praktijk, ideeën, inspiratie... Als je op de foto klikt kan je het interview lezen.

* LOOK WHAT WE FOUND!, expositie in Galerie BMB

 

Na het afronden van het master traject Drawings Inventions Academy in 2021 tonen we, 11 kunstenaars, het resultaat van een jaar onderzoek naar nieuwe manieren van werken door experiment en kritische reflectie. 


* BREATHING WATER, solo expositie 'Upscale Galerie', Rotterdam

 

Vanaf 9 januari 2022 zal mijn solo expositie 'Breathing Water' te zien bij Upscale Galerie in Rotterdam en ook online. Een bijzondere galerie die 10 keer kleiner is dan de echte wereld: een 1:10 schaalmodel van de werkelijkheid.

 

BIENNAL DE VALÈNCIA Ciutat Vella Oberta, Spanje

 

 

Super blij dat deze tekening is geselecteerd voor de 5e Biennal de Valencia. Vanaf 16 november t/m 7 januari 2022 te zien in de Octubre Centre de Cultura Contemporània in de stad van Valencia.


* STILL SPRING, expositie 'In de Dwarsstraat' Amsterdam

 

Na de online publicatie afgelopen mei, Spring Sprung Special van Ever Emerging magazine, NU live! Groepsexpositie van 11 kunstenaars samengebracht door Marguerite Nolan en Frederique Jonker. 

 

19 - 21 Nov & 26 - 28 Nov 

12:00-17:00

 

In de Dwarsstraat, 2e Laurierdwarsstraat 51C, Amsterdam


* Tekenkabinet IX

 

Tekeningen van 100 kunstenaars, waaronder deze twee van mij, te zien en te koop. Mooi om weer mee te doen!!

 

Vanaf 1 augustus online: www.tekenkabinet.nl

 

Vanaf 1 september offline: Amstelpark13, AMSTERDAM.

 


* Interview Jaguar Arte online Art Gallery

 

Vanaf nu staan sommige van mijn tekeningen te koop bij Jaguar Arte, een natuurgerichte online kunstgalerie.

 

Ze hebben me geïnterviewd voor hun blog. Als je op de foto klikt, kan je het interview lezen.

 

* Voices of Earth, Art from Heart organisation (UK)

 

Twee van mijn tekeningen zijn geselecteerd voor ‘Voices of Earth’ virtuele expositie gemaakt door Art from Heart. Te zien in Room 2: 'Earth Sounds'. Tot 12 juli online.

* Ever Emerging Magazine #SPRING SPRUNG ISSUE

 

Blij dat mijn werk in het online magazine Ever_Emerging gepubliceerd is en super trots dat een van mijn tekeningen is uitgekozen voor de voorpagina.

* Walking the (in)visible, solo expositie bij Kunsttraject Amsterdam

 

 

Vanaf 24 april en tot 11 juni zijn mijn tekeningen dag en nacht te zien in de expositie ‘WALKING THE (IN)VISIBLE’ in 11 etalages van Kunsttraject Amsterdam, Staatsliedenbuurt. Welkom!!

 

The 6th Small Sized Art Works Exhibition, in de Iraanse Aria Gallery-Teheran

 

Blij dat twee van mijn tekeningen geselecteerd zijn voor deze expositie! Dit jaar door Corona een virtuele online expositie, vanaf 11 December t/m 11 Januari 2021 te bezoeken.

* GALERIE DE KAPBERG, Egmond aan den Hoef

 

Ik exposeer in Galerie de Kapberg vanaf 2 oktober tot 8 november. Een kleine, intieme galerie in het mooie dorp Egmond aan den Hoef. Te bezoeken van vrijdag t/m zondag tussen 13:00 en 17:00 en op afspraak. Welkom!

 


* KAALSTAART 2020,De War-Amersfoort

 

Een té gek festival voor beta-kunst en nieuwe ambachten. Kunst, techniek en wetenschap samen in een bijzondere omgeving. Mijn serie Watergeheimen heeft zijn plek gevonden in een weekeinde vol bezoekers. 


* Expositie 'Tekeningen', KUNSTUITLEEN ALKMAAR

 

 

Vanaf 23 augustus t/m 27 september is mijn werk te zien in de expositie 'Tekeningen'in Kunstuitleen Alkmaar samen met werk van Stan Klamer en Ursula Metzler. 

* Ik ben erg blij dat ik één van de geselecteerde kunstenaars ben geworden van Al- Tiba 9 Contemporary Art Magazine, Issue #4. Al-Tiba 9 is gevestigd in Barcelona en is deel van het Modern Art Museum Algiers (MAMA) 


* Mijn video doet mee aan de campagne van het Museo La Neomudejar, Madrid: EL ARTE NOS SALVA COVID19, KUNST REDT ONS.

'Eenzaamheid, stilte

Afstand die geen afstand is

Science Fiction distancing

Kunst dichterbij

Zonder afstand, in stilte'

 

Expositie 'An Art Opening in the Corona Era', PLAYROOM Galerie, ZANDAAM

 

Een grote tekening en 200 corona klei modellen te zien vanaf 3 april t/m juni in Expositie'An Art Opening in the Corona Era', bij PlayRoom Galerie, Zandaam. Een tentoonstelling die via Facebook en Instagram te volgen is, maar ook exclusief op afspraak 1:1 voor u opent. 

 


* Een van mijn tekeningen in the VIRTUAL EXHIBITION bij PUNCH!

* Dutch Artsy Souls schreef een stukje over mijn werk op haar kunstblog

 

100% VROUW, Grote Kerk Alkmaar

 

100 vrouwelijke kunstenaars, een internationale expositie over 'de vrouw' in de Grote Kerk van Alkmaar, georganiseerd door Stichting White Cube. Daar zullen twee van mijn tekeningen te zien zijn! Vanaf vrijdag 25 t/m zondag 27 oktober, 13:00 t/m 18:00 uur

 

 

 


* ARTSUNAMI, PLAY Room-Zaandam

 

Tussen 13 september t/m 22 september zijn vijf van mijn tekeningen te zien in deze bijzondere kunstgolf in Zaandam! Vrijdag t/m zondag 13:00-18:00

 

S.E.A Art- Texel, Science Encounters Art 2019

 

Trots als medeoprichter van S.E.A, Science Encounters Art- Texel!

S.E.A heeft kunstenaars gekoppeld aan wetenschappers van het NIOZ (Koninlijk Nederlandse Instituut voor Onderzoek der Zee), met als resultaat 10 geweldige kunstwerken , te zien en te beleven op Texel.

Zoro Feigl, Ronald van der Meijs, Driessens&Verstappen, Wim van Egmond, Eric Klarenbeek&Maartje Dros, Jan van den Berg&Hannie van den Bergh, Marcella Kuiper, Maria Koijck, Joeri Bosma en studenten van de Rietveld Academie. Ook Texelse Kunstenaars in Museum Kaap Skil, een grote tekening van mij is daar te zien.

 

Vanaf 1 juni t/m 31 augustus

 

 

* TEKENING VAN HET JAAR 2018

 

Ik ben één van de 50 genomineerd voor 'Tekening van het jaar 2018' 

* RECENSIE EINDEXPOSITIE NAU van Pakscha van Slooten

 

NAU Alumni 2018
LOODS 6 , Amsterdam

 

There are some common denominators in this totally nice alumni show of the Utrecht part-time art academy NAU (Nieuwe Academie Utrecht).

 

For one : it is the rather high quality of the participants themselves and their contagious enthusiasm.

 

The other is , that there is quite a high "density" in almost all of the works on exhibit, as if the artists wanted to "stuff" their works with as much ingredients as possible -the humoristicly put together "found" garbage-ingredients of Hester van der Heijden- or the found newspaper ingredients of Tineke Weerts, or as with other artists here, just all the found in the back of our mind stuff- , which in some works such as the monumental charcoal drawings of Agatha van Amée work out extremely well.

 

But you have to search for more silence more space - including Gea van der Zaag underway- in the corner of : Steven van Meurs and Christien Loen , with her beautiful video of just light turning around a human skin... a simple , strong and extremely beautiful image.

 

Sometimes one could not very well focus on works by the distraction of the lines and corporal presence of the Loods 6 space itself, with it's darker kind of spot-lighting and all of its pillars and other visual aspects, especially with the work of Gea van der Zaag.

 

Very interesting I found the images of Susana Mulas Lastra who focuses in on it seems the world of micro-organisms (being a ecologist herself originally); the strong and playful cuddly sculptures of Anita Kremers,playing maybe with male/female cliché's; and the serene photographs of Kristel ter Beek, portraying our dutch vinex neighbourhoods with a sort of abstract eye and a touch of Edward Hopper's silent bestrangement.

 

Intriguing was the more formal research of Marleen Meijer, for example here : "into the essence of blue-ness" in her combinations of drawings, paintings ,installation and video.